Ne engedd el a látogatóidat! (Exit popup, kilépési popup)

Kiss ErnőKiss Ernő2017. március 14.

Rengeteg idő befektetéssel és nem kevés marketing költséggel potenciális érdeklődőket viszel a weboldaladra.

A statisztikában látod, hogy a kívánt látogatottság megvan, de a böngészők ajánlatkérés, vagy megrendelés nélkül visszalépnek a keresőbe?
Felmerülhet benned, hogy a weboldaladdal van a probléma, de ez nem feltétlenül így van. Egyszerűen a vásárlási szokások az érdeklődési fázissal kezdődnek. A látogatók jönnek, szétnéznek majd megnéznek más lehetőségeket is.

A Te felelősséged, hogy ezeket a látogatókat lehetőség szerint megfogd, nyomon kísérd, meggyőzd őket arról, hogy a Te szolgáltatásod, terméked erre a legmegfelelőbb megoldás!

Erre a 2 legnagyszerűbb megoldás a:

Remarketing (Google Adwords)
és a exit popup, azaz kilépési popup ablak.

Mi az a Exit popup? (kilépési popup ablak)

A rendszer érzékeli asztali számítógépen a kurzormozgást és amennyiben a látogató

  • bekarja zárni a weboldaladat,
  • vissza akar lépni a keresőbe,
  • átakarja írni a webcímedet

megjelenik egy grafikai ablak, melyben lehetőséged van egy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni, egy fontos információt felajánlani, ami megkönnyíti az érdeklődő választását, megjeleníteni egy videót stb.

Zavaró az Exit POP?

Technikailag semmiképpen nem zavaró, mert ugyanúgy eltudja hagyni a weboldaladat a látogató ha akarja.

A megjelenő információ nem zavaró, nem erőszakos?

Ez a lényeg!

Ha valaki csak annyit tud mondani egy ilyen lehetőséggel, hogy add meg a neved és az e-mail címedet, akkor az zavaró és gagyi, de ha van egy jó ajánlatod, Pl: amennyiben most regisztrálsz 2.000 ft –ot jóváírunk az első vásárlásodból, ha tudsz adni egy olyan információt, amiért hálás lesz az érdeklődő, Pl: Hogyan spórolhatod meg a porlasztó cserét a diesel autódban?

Akkor ez nem zavaró, hanem ezek olyan lehetőségek, melyekkel örömmel élnek a látogatód Te nem a vak szerencsére bízod az értékesítésedet, hanem egy tudatos folyamatot használsz.
Az érdeklődőktől ilyenkor célszerű a nevüket és az e-mail címüket elkérni annak érdekében, hogy bekerüljenek egy értékesítési tölcsérbe és fokuszáltabb ajánlatokat tudj biztosítani számukra.

Nem rontja a kereső optimalizálást az Exit Popup?

Természetesen nem, hiszen ennek használatával növelni tudod a weboldaladon eltöltött időt, azaz jobb eredményeket tudsz elérni a Googleban.

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

7 szavazat