Hogyan építs bizalmat a weboldaladon?

Kiss ErnőKiss Ernő2017. szeptember 5.

Amikor a látogató már a weboldaladon van és megnyerőnek találta a termékeidet és a szolgáltatásaidat, már fél sikered van!

De fél sikerből még senki nem élt meg, így átkell billentened az érdeklődőidet a bizalmi válságon, hogy ajánlatot kérjenek tőled, megrendeljék a szolgáltatásaidat, vagy a termékeidet.

Nézzünk néhány gondolatot arról, hogyan teheted ezt meg.

 1. A weboldaladon tűntesd fel a céged adatait. Cégnév, adószám, cégjegyzékszám, Pontos cím és a vezetők megnevezése.
 2. Előnyös, ha a vezetők az arcukat adják a vállalkozáshoz így nem egy arctalan céggel lesz dolga a látogatónak, nagyobb bizalmat fog érezni a céged iránt.(Fényképpel is megjelennek a weboldalon.) A fényképek lehetőség szerint legyenek egységes hátterűek és beállítottságúak.
 3. Szerezz be ügyfélvéleményeket! A sima szöveges ügyfélvélemény semmit nem ér ma már, tehát minimum olyan ügyfélvéleményekre van szükséged, melyekhez a nyilatkozó az arcát adja fényképen, de ennél is meggyőzőbb, ha egy 1 – 2 perces videóban nyilatkozik a közös munka eredményéről.  Amikor ezt felemlítjük, akkor a vállalkozók 90% a azt mondja, hogy az Ő ügyfeleik bizony nem adnak véleményt. Főleg nem fényképpel. Ilyenkor megkérdezzük, hogy kértek e már? Még nem. Ha ez növelné a megrendelések számát akár 20% al akkor kérnétek? A válasz az, hogy akkor igen. A többség ezután elkezd kérni és van akinek minden ötödik, van akinek csak minden tízedik ügyfél ad, de sértődés egy sincs azoktól sem akik nem akarnak a nyilvánosság előtt nyilatkozni.  (Természetesen vannak a szolgáltatásoknak és a termékeknek egy 5% -a,melyben valóban nem adnak az ügyfelek, de ezek általában kiemelt diszkréciót igénylő tevékenységek.)
 4. Írj BLOG –ot! Tudom kevés az időd, talán fogalmazni sem szeretsz, de annyi vagy az Interneten amennyit megmutatsz magadból! Szánd rá az időt és oszd meg az érdeklődőkkel a tudásodat rendszeresen írásban és / vagy videóban! Amennyiben a fogalmazás nem a Te asztalod, akkor is megteheted, hogy leírod vázlatosan a témaköröket és ezek alapján kiszervezed a BLOG végleges megírását. Hidd el, ha ezt a feladatot komolyan veszed, akkor nem csak a látogatóidban ébresztesz bizalmat, de egyre több kulcsozóra a Google ban is előre fogsz kerülni.
 5. Írj esettanulmányokat! Mindenki az eredményekre kíváncsi és nagyon hatékony ha olyan személy esettanulmányát írjuk le, akinek az élethelyzetével azonosulni tudnak az érdeklődőink. Írj le alkalmanként egy – egy siker sztorit, hidd el óriási hatása lesz és még a BLOG bejegyzésedet is tudod ezzel bővíteni.
 6. A vállalkozásod sikeréhez nagyban hozzájárul, ha részt veszel szakmai rendezvényeken, elolvasod a legújabb szakmai kiadványokat és alkalmazod is őket. A tudás már maga a haszon, de ezt tovább kamatoztathatod, ha az érdeklődőkkel is megosztod hol voltál, mit olvastál, mit tanultál ráadásul újabb témákat szerzel így, mellyel a BLOG bejegyzéseidet gyarapíthatod!
 7. Ne csak eladd a szolgáltatásodat, hanem válj szakértővé az érdeklődőid szemében! Ennek több lépcsője is vagy, Te döntöd el mi a határ…, de szerintünk: Határ a csillagos ég!
 8. Írj szakmai BLOG bejegyzéseket.
 9. Készíts videós tartalmakat, melyek hasznos információt nyújtanak ügyfél jelöltjeidnek.
 10. Küld rendszeresen hírleveleket igazán hasznos információkkal.
 11. Vegyél részt szakmai rendezvényeken kiállítóként.
 12. Vállalj előadásokat és jelenj meg PR cikkekkel szakmai rendezvényeken.
 13. Írj E bookot és papír alapú szakmai könyvet!

Amennyiben szakértővé válsz az érdeklődőid körében, más árakon dolgozhatsz, prémium ügyfeleknek adhatod el a szolgáltatásaidat és a termékeidet olyanoknak, akik jobban akarják tőled megvenni, mint amennyire Te akarod nekik eladni.

Emelkedj ki a tömegből és érd el ezt a szintet!

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

45 szavazat