Hogyan lehet a Google első oldalára kerülni?

Kiss ErnőKiss Ernő2017. április 21.

Az első és legfontosabb gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy felejtsd el hogy a Googlenak akarsz megfelelni!

Ne fordítva gondolkodj! (Ebben ne)

Neked elsősorban azon potenciális érdeklődőknek kell megfelelj, akiknek a szolgáltatásaidat és a termékeidet elakarod adni. Ha ez megvan és tökéletesen működik, akkor előre fogsz kerülni a Google ban is.

A Google első oldalára kerülni nem egy ingyen lehetőség.

Ezt jó ha tudod. Semmi nincs ingyen és bármely konkurensed azonnal leperkálná a többszázezer, vagy millió forintot, ha garantálni lehetne hogy holnap az ő weboldala lesz a Google TOP 5 találatában és a pozíció meg is marad minimum egy évig.

Akkor mi kell ahhoz hogy elöl legyen a weboldalam?

  • idő
  • pénz
  • tudás

Ámbár a Google egy bonyolult algoritmus alapján működik, négy egyszerű pontban megtudom határozni neked, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy a Google első találati oldalára kerülj.

1.) A weboldal forráskódja

A weboldalad forráskódjának keresőbarátnak kell legyen és oldalanként kell tartalmaznia azokat az információkat, melyek a legfontosabb kulcsszavai a weboldaladnak. (Oldalanként egyedileg meghatározva.)
A weboldaladnak természetesen a kor elvárásainak megfelelően RESPONSIVE szerkezetűnek kell legyen, azaz mobiltelefonokra és tablettekre is optimalizálni kell. Ennek szerves része hogy az oldalad gyors betöltődésű legyen hogy a látogatók gond nélkül tudjanak böngészni a tartalmaid között.

Kerüld a felesleges dizájn elemeket és a csicsás effekteket, mert ezek rendkívül lassítják a weboldaladat és akár egyéb gondokat is okozhatnak egyes böngészőkben (Google Chrome, Firefox, Safari, Internet Exlorer, stb.) és készülékeken pl mobiltelefonokon.

A feltöltött képeket lehetőleg ne csak leméretezd hanem optimalizáld is, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el, ezzel is gyorsítva a letöltődési sebességet.  (természetesen a megfelelően elkészített weboldal ezt automatikusan elvégzi.)

2.) A tökéletes tartalom

A tökéletes tartalom elsősorban jelentse azt, hogy valóban olyan tartalmakat töltesz fel a weboldalra, melyek érdekelhetik a potenciális ügyfeleket. Teljesen felesleges ha kell, ha nem szóismétléseket alkalmaznod (természetesen azért legyen kulcsszó sűrűséged) írj olyan tartalmakat melyeket szívesen elolvasnak a látogatók. Ámbár a szóismétlést kerülnünk kell, de azért nagyon fontos hogy ami kulcsszavakat megadtál ezen aloldaladdal kapcsolatban a forráskódban, azok szerepeljenek itt a tartalomban is. (nem szinonímák, hanem ugyanazok a szavak.)

A tökéletes tartalom további részét képezik a tartalomhoz illő, tökéletes minőségben elkészített fotók, melyeket örömmel néznek a látogatók. Fontos hogy a képeket lássuk el képaláírással, úgynevezett alt taggal, hiszen a Google nem mesterséges intelligencia (még….) így nem tudja mi van a képen, csak ha ezt a leírást megadod neki. (Ez is fontos, erősíti a kereső optimalizációdat.)

A weboldaladon helyezz el Youtube videókat, melyek szorosan kapcsolódnak a weboldalad tartalmához. Ezek egyrészt növelik a weboldaladon eltöltött időt, másrészt erősítik a beléd vetett bizalmat, harmadrészt ha megfelelően lett feltöltve a videó a Youtubre ez is pluszban erősíti a weboldalad kereső optimalizáltságát. (Ugyanazon kulcsszavakat megkell adni a videó feltöltésekor, melyek a weboldalad számára is a legfontosabb kulcsszavak.

3.) Visszamutató hivatkozások

A Google is ugyanúgy értékeli a weboldalakat, mint ahogyan mi emberek is értékeljük egymást. Minél többen ajánlanak egy szakembert, annál hitelesebbé válik a szemünkben. Az ajánló felek minél jártasabbak a témában Pl. szakmabeli annál inkább adunk a szavára.

Tehát minél több weboldal ajánlja a mi weboldaladat, a Google annál hitelesebbnek tartja azt. Az ajánló weboldalak minél inkább a mienkkel hasonló tartalmúak és minél többen ajánlják őket is annál többet ér számodra ezen oldalak ajánlásai.

Honnan szerezhetsz visszamutató hivatkozásokat, hogyan építhetsz linkeket?

Regisztráld díjmentes linkkatalógusokba az oldaladat.
Írj cikkeket külső BLOG oldalakra és hivatkozz a saját oldaladra.
Rendelj Pr cikkeket, melyeket szakmai portálon helyeznek el és a Te weboldaladra hivatkoznak.
Vásárolj reklám bannereket, melyek kattintás alapú látogatottságot is biztosítanak és a kereső optimalizáltságodat is erősítik.
Készíts egy weboldalakat, melyek tartalmát Te szerkeszted és hivatkozz a saját weboldaladra.

 

És ami ma már a legfontosabb…

Legyen aktív közösségi jelenléted a Facebook –on, Google Plusz –on, Youtube –n, Linkedinen, Twitteren, Pinterest –en, Flick –en és olyan szakmai közösségi oldalakon, melyeken szert tehetsz közösségi linkekre és látogatókra!

 

4.) A legfontosabb!!!
Ahogy a BLOG elején említettem, elsősorban ne a Google val foglalkozz, felejtsd el! Olyan tartalmakat építs amelyeket a látogatóid szívesen elolvasnak, megnéznek és ezzel töltik az időt a weboldaladon.
Egyrészt ebbeől lesznek a vásárlóid, másrészt a Google addig lesz a legjobb kereső, amíg a legjobb találatokat hozza az egyes keresésekre. Tehát, ha a látogatók sok időt töltenek a weboldaladon, folyamatosan visszajönnek az új hasznos tartalmakat elolvasni, közben természetesen szerzel új érdeklődőket, akik szintén visszajárnak…

 

Mi fog történi?
A Google úgy ítéli meg, hogy az adott kulcsszavakra a TE weboldalad a legjobb találat, ezért a Te weboldalad fog a Google első oldalára kerülni!
A tudás itt van és nem bonyolult, most már csak időt és pénzt kell rá szánj hogy a Google első találati oldalára kerülj!

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

98 szavazat