Mi az a Google Adwords? (Most már, Google Ads)

Kiss ErnőKiss Ernő2015. január 15.

A Google a legnépszerűbb kereső robot, melynek segítségével az Interneten kereshetsz információkat.

Minden cégtulajdonos vágya hogy a Google első találati oldalán jelenjen meg weboldala azon kulcsszavakra, melyekkel a böngészők a szolgáltatásaikat, termékeiket keresik az Interneten.
A természetes találatok között is elérheted ezeket a kedvező helyezéseket, de ez a feladat az adott kulcsszavak népszerűségétől függően nagyon idő, munka és költségigényes.


A Google lehetőséget biztosít arra, hogy díj ellenében azonnal a találati lista elejére kerülj a weboldaladdal, még a természetes találatokat is megelőzve.
Ennek a lehetőségnek a neve a Google Adwords.
A Google Adwords egy olyan hirdetési rendszer, ahol csak akkor kell fizess, ha rákattintottak a hirdetésedre, tehát csak a tényleges látogatókért kell fizess.

 

Mennyibe kerül egy kattintás?
Ahány kulcsszó annyiféle díja van és ez percről percre változhat. A népszerűbb kulcsszavakért többet kell fizetned, mert nagyobb a hirdetői verseny és az kerül előre, aki többet ajánl egy hirdetésért. Azért változhat percről percre az ár, mert a hirdetők ajánlásától függ az adott kulcsszó „árfolyama”.


Ettől természetesen nem kell megijedned, nem kell percenként figyelned az aktuális hirdetési díjakat.
Az Adwords hirdetések létrehozásakor belehet állítani, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni maximum egy – egy kattintásért, így egy bizonyos sávon belül fognak mozogni a hirdetési díjaid.

A Googlenak az az érdeke, hogy hosszú távon hirdess ezért nem a maximum költséget fogja neked felszámítani, hanem a legoptimálisabb díjakon fogja a látogatókat a weboldaladra irányítani.
A hirdetési rendszer nagyon jól ki van találva! Automatikusan működik az általad meghatározott határokon belül. Például beállíthatod a napi limitet és csak annyi kattintást engedélyez, ami ezen a határon belül van így könnyen kalkulálhatsz havi marketing büdzsével.

A Google Adwords segítségével nem csak a direkt keresésekből hozhatsz látogatókat a weboldaladra, hanem partneroldalakon is megjelenhetsz, sőt olyan érdeklődőket is visszahozhatsz, akik korábban már jártak a weboldaladon.

Ezekről a lehetőségekről egy másik BLOG bejegyzésünkben bővebben is tájékozódhatsz.

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

56 szavazat