Hol hirdesd a weboldaladat, ha induló kisvállalkozó vagy?

Kiss ErnőKiss Ernő2017. augusztus 14.

Az első és legfontosabb hogy legyen egy olyan weboldalad, mely minél nagyobb arányban tudja az ide érkező látogatókat megrendelővé generálni! 

Ez az alapja mindennek, mert ha nagy összegeket szánsz a hirdetéseidre és a weboldalad nem képes meggyőzni az érdeklődőket arról, hogy a Te szolgáltatásaid, termékeid tudnak megoldást a problémáikra, vágyaik kielégítésére akkor az egész hirdetési büdzsét ablakon kidobott pénz lesz…

De ha kis pénzzel és sok energiával (ingyenes lehetőségek felkutatása) kezdesz hirdetni, egy nem megfelelően elkészített és tartalommal feltöltött weboldal NULLA eredményt fog hozni vállalkozásodnak! 

Tehát, ha megvan a megfelelően elkészített weboldalad, melyre lelkiismeretesen töltöttél fel tartalmakat ezekkel a lehetőségekkel kell kezdened.

1.) Kereső optimalizálás (SEO)

Kereső optimalizált kialakítás bőséges, hasznos tartalmakkal. Amennyiben olyan üzletágban vagy, melyben nem nagy a konkurencia könnyű dolgod van és hamar a Google első oldalaira kerülhetsz. Ami fontos hogy mérlegelni kell, a böngészők ismerhetik e a szolgáltatásaidat, vagy fogalmaznak e meg olyan problémákat, vágyakat a keresésükkor, melyekre optimalizálni lehet a weboldaladat.

Amennyiben olyan üzletágban, vagy melyben erős a konkurencia érdemes szűkíteni a célközönséget és specializálódni valamire, mert így nem csak a weboldalad lesz meggyőzőbb, hanem a kereső optimalizáláshoz is tudsz olyan kulcsszavakat választani, melyekre nem olyan erős a verseny.

Például, ha könyvelő iroda vagy, akkor pozícionálhatod magad a webáruházakra, így egyszerűbb lesz a kereső optimalizálási feladatod és gyorsabban érhetsz el látványos eredményeket.

(Természetesen az ilyen jellegű szűkítésnek ezer más előnye is van, de erről egy másik BLOG bejegyzésben írok neked.)

Előny: Hosszú távon biztosít látogatókat. 

Hátrány: Sok idő, energia és pénz befekztetését igényelheti, az eredmények lassabban jönnek és bármikor borulhatnak, ha a Google változtat a keresési algoritmusain. 

2.) Google fizetett hirdetések (Google Adwords)

Kiszámítható hirdetési lehetőség, mert meghatározhatod milyen havi, napi költségkerettel hirdetsz, a hét mely napjain,a nap mely szakában és mennyit adsz maximum egy kattintásért.

Itt ugyanazokat az alapelveket szükséges követni, mint amiket az előbb a kereső optimalizálásnál említettem, mert így olcsóbbak lesznek a hirdetéseid és olyan érdeklődőket vonzhatsz be, akik kifejezetten a Te megoldásidat keresik, így valószínűbb a magas konverziós arány, tehát a fizetett látogatókból nagyobb arányban lesznek megrendelők.

Természetesen egy igazán hatékony weboldal esetében ezt sem a nagy számok törvényére bízzuk, hanem több megoldással azon dolgozunk, hogy a bárhonnan érkező látogatók, minél nagyobb számban vegyék fel veled a kapcsolatot.

Előny: Kiszámítható, a befizetést követően azonnal megjelensz a Googleban és akár pár perc múlva érkezhet az első érdeklődőd. Ha agyakorlatban kiderül hogy mégesem azok a kulcsszavak a legmegfelelőbbek, melyeket gondoltál, akkor azonnal stratégiát válthatsz és nem megy kárba hónapok munkája. 

Hátrány: Folyamatosan viszi a pénzedet. (Kalkuláld be az áraidba a marketing költségeket!) 

3.) Regisztrálj közösségi portálokra!

Hozz létre céges fiókokat közösségi portálokon és rendszeresen ossz meg tartalmakat, ha teheted vásárolj fizetett hivatkozásokat.
Javasolt portálok: Facebook, Instagram, Google Plusz, Twitter, Youtube, Pinterst és legyél jelen a Linkedénen is!

Előny: Akár ingyen is érdeklődőkhöz juttahatsz rövid és hosszú távon egyaránt. 

Hátrány: Rengeteg munka tartalmat generálni a közösségi portálokra. (viszont ezek megmaradnak és erősítik a szakmai híredet és hosszútávon hozhatnak érdeklődőket.) 

4.) Linkkatalógusokba regisztrálás

Regisztráld a weboldaladat minél több ingyenes linkkatalógusba, melyekbe tematikailag. vagy regionálisan illik a vállalkozásod.
Ez nagyon időigényes munka és sokszor a katalógusok kezelői okkal, vagy ok nélkül elutasítják a regisztrációt melybe időt fektettél, de csak egyszer kell megcsinálni utána ezek a linkek folyamatosan erősítik a weboldaladat.
A linkkatalógusok kattintás alapú látogatókat is hoznak és a weboldalad kereső optimalizáltságát is erősítik.

Előny: Erősítik a kereső optimalizáltságodat, kattintás alapú látogatókat is hoznak, valamint ezek többsége ingyenes. 

Hátrány: Rendkívül időigényes ezeknek a portáloknak a felkutatása és az ezekbe való beregisztrálás, melyet vagy elfogadnak, vagy elutasítank a szerkesztők. 

5.) Hirdess apróhirdetési portálokon!

Nem mindegyik apróhirdetési portál engedi, hogy elhelyezd a webcímedet a hirdetésben, de vannak amelyek igen. Töltsd fel a hirdetésedet ezekre a portálokra így innen is hozol kattintás alapú érdeklődőket miközben ezzel is erősíted a weboldaladat a visszamutató hivatkozásnak köszönhetően.

Előny: Ingyenes

Hátrány: Rendkívül időigényes ezeknek a portáloknak a felkutatása és az ezekbe való beregisztrálás, hirdetés feladás.

6.) Használj ki minden lehetőséget!

Ma már szinte minden hirdetésnek az a célja, hogy a weboldalra vigye az érdeklődőket és a többi már a weboldalaon múlik. Ezért Pl:

Amennyiben B2B vállalkozásod van. (Vállalkozásoknak van ajánlatod.) Használd a telefonmarketinget, népszerűsítsd a vállalkozásodat és az érdeklődőket irányítsd a weboldaladra további információkért.
Amennyiben magánszemélyeknek szolgáltatsz, szórólapozz! Rövid, ütős szöveggel keltsd fel az figyelmet, és navigáld a látogatókat a weboldaladra!
Hagyd a névjegykártyádat ahol csak tudod, meglepődsz mennyi ügyfél érkezhet ilyen forrásokból!
Építs partneri kapcsolatokat olyan cégekkel, akikkel egymásra épülnek a szolgáltatásaitok. Osszátok meg az adatbázisaitokat és irányítástok egymáshoz a vevőket.

Gondolj ma a holnapra is!

Nagyon fontos, hogy kihasználj valamennyi marketing lehetőséget 2 fontos cél érdekében.

1.) Fogd meg azokat az érdeklődőket akik ég nem tudtak dönteni!

Ajánlj fel hasznos információs anyagokat, szakmai tippeket cserébe az érdeklődők elérhetőségeikért email, név.) Biztosíts díjmentes konzultációt.

2.) Becsüld meg azokat, akik melletted döntöttek!

Ez a legfontosabb! Nyújts olyan szolgáltatásokat, értékesíts olyan termékeket, melyekért az ügyfeleid hálásak lesznek.
Nyújts olyan ügyfélkiszolgálást és adj olyan kis extrákat, melyeket az ügyfeleid elfognak mesélni az ismerőseiknek is!
A kiváló minőség és jó kiszolgálás biztosítása etikailag is nagyon fontos, de a profitodban is érezni fogod. Egy ilyen ügyfélkapcsolat elkerülhetetlen velejárója, hogy újra és újra nálad fognak vásárolni és tovább fogják ajánlani a megoldásaidat!

Sok sikert kívánok az induláshoz!

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

67 szavazat