15 TIPP, miért fognak rád kattintani a Google -ból és nem a konkurensedre!

Kiss ErnőKiss Ernő2017. szeptember 19.

A weboldal forráskódjában található, egy úgynevezett TITLE tag, (Továbbiakban címsor) melynek szövege meg fog jelenni a Google találati listájában. Ez az első vastag betűvel megjelenő sor, ami ha jól van megfogalmazva garantálni fogja hogy a keresők a Te weboldaladra kattintsanak ne a konkurenseidére!

A TITLE címsor további előnye, hogy erősíti a kereső optimalizációdat és a Google rangsorolását. Ehhez fontos betartanod 2 szabályt:

Olyan címsort fogalmazz meg, ami felkelti azok érdeklődését, akik a Te szolgáltatásaidat és termékeidet keresik a Google –ban. Pl: Amennyiben építőipari cég vagy és fűtéstechnikával foglalkozol a potenciális ügyféljelöltjeid pl az alábbi kulcszavakkal (is) kereshetnek: fűtéstechnika, fűtésszerelés, épületgépészet, melyik a leghatékonyabb fűtés, stb.

A weboldalad egyes aloldalain (és BLOG bejegyzéseidben) azon kérdésekre kell választ adj, ami azokat az embereket foglalkoztatja akik éppen fűtés kialakításon, fűtéskorszerűsítésen gondolkodnak és erre keresnek megoldást és olyan címszót (TITLE) kell adj ezen aloldalaknak, melyek

FONTOS! A címsor hosszúsága 55 – 60 karakternél ne legyen hosszabb, mert ennyit jelenít meg a Google.

Nézzük, hogyan fogalmazd meg ezeket a TITLE sorokat!

1.) Hogyan…

Az első és legegyszerűbb a „Hogyan” kérdőszó használata a mondat elején, és utána írd meg rendkívül figyelemfelkeltően azt amire választ ad az adott oldalad, vagy ami veszteséget elkerülhet az érdeklődő az adott veszteséggel kapcsolatban.
Pl: Hogyan csökkentheted a fűtés számládat évi 100.000 Ft –al?  Hogyan válassz fűtési megoldást újépítésű családi házhoz? Stb.

2.) Hogyan   „X” egyszerű lépéssel?

Pl Amennyiben személyi edző vagy az egyes pontot teheted még figyelemfelkeltőbbé ezen bővítéssel.
Pl: Hogyan legyen több energiád 10 egyszerű lépéssel?, vagy Hogyan adj le 10 kg –ot 5 egyszerű lépéssel?

3.) 5 Titok amit…

Például, ha Te egy érdekvédelmi céget képviselsz, akkor egy ilyen címsorral nagyon ütős eredményeket érhetsz el.
Pl: 5 Titok amit jó ha tudsz biztosításkötés előtt, vagy  5 Titok amit tudnod kell, ha felmondod az állásodat stb.

4.) „X” mítosz arról, hogy….

Pl: Amennyiben karrier tanácsadó cég vagy ezzel a címsorral igazán felkeltheted a szolgáltatásaid iránt érdeklődő álláskeresők figyelmét.
Pl: 5 Mítosz arról, miért nem kerülhetsz be a legjobb cégekhez, vagy Pl: 5 Mítosz arról, hogy mennyit ér a nyelvvizsga papírod!

5.) „X” „valami”, melyet ha megtanulsz…

Tréning cégek alkalmazhatják kiemelkedő sikerrel az ilyen jellegű mondatokat.
Pl: 5 szokás melyet ha elsajátítasz, Te leszel a legnépszerűbb vezető!, vagy Pl: 5 eszköz, melyet ha megtanulsz előrébb kerülsz a Google keresőben!

6.) „X” „előrejelzés” a jövő…

Marketing cégeknél kiválóan alkalmazható a gyorsan fejlődő iparági körülmények miatt.
10 dolog amivel jövőre Te lehetsz a piacvezető! 10 megoldás 2018 ra, melyet még nem tud a konkurenciád!

7.) „X” Inspiráló idézet

Az emberek többsége szereti az idézeteket, ezért jó ötlet ilyen bevezetőket alkalmazni a címsorokban.
Pl: 10 Inspiráló idézet, mellyel hatékonyabb lesz a napod! , vagy Pl: 10 Inspiráló idézet, mellyel felcsigázhatod a feleségedet!

8.) „X” legrosszabb tanács

Dizájner cégek esetében nagyon találó címsorokat lehet így kezdeni, de az élet bármely területére igazak lehetnek. Szeretteink a legjobbat akarják, de ha nem szakemberek a megkérdezett területen végzetes hiba lehet rájuk hallgatni!
Pl: Az 5 legrosszabb tanács, amivel tönkreteheted az első benyomást!, vagy PL: A 3 legrosszabb tanács, amit egy logó tervezésnél meg se hallj!

9.) Olvasd el amit a szakértők….

Fogyókúrával, diétával foglalkozó vállalkozások estében rendkívül jó címsorokat lehet így kezdeni. Ezekkel a kezdésekkel fellehet kavarni az érzelmeket és alálehet támasztani a megfelelő véleményeket a szavahihető szakemberek megállapításával pl:
Olvasd el mit mondanak a szakértők a 10 napos fogyásról!, Olvasd el a szakemberek mit mondanak zsír fogyasztásról!

10.) Ezért szeretjük a…

Az emberek szeretnek mások véleményére támaszkodni, ezért szívesen elolvassák azokat és döntenek azok alapján!
Pl: Ezért szeretjük a Fülemüle éttermet Villányban! Ezért szeretjük jobban a Pinterestet a Facebooknál!

11.) … amit tudnod kell!

Pl Weboldal készítéssel foglalkozó vállalkozások esetében  , nagyon hasznos címszó lehet még hasznosabb tartalmakkal a fentebbi példa.
Pl: A hatékony Internetes ügyfélszerzés alapjai, melyeket tudnod kell!, vagy Pl: Amit tudnod kell a weboldal készítésről, ha kerülni akarod a stresszt!

12.) A kezdő ….. „X” leggyakoribb hibája, amit Te nem követhetsz el! 

Edzőtermek, fitnesz oktatók használhatják például nagyon előnyösen ezeket a címsorokat, melyeket hasznos tartalmak követnek.
Pl: A kezdő súlyemelők 5 hibája amivel lesérülnek 10 nap alatt!, vagy PL: A kezdő futók 5 leggyakoribb hibája, ami gátolja a fejlődésüket!

13.) „X” Videó amit látnod kell, ha

A videó az egyik leghatékonyabb online marketing eszköz mégis kevesen használják. Ha neked vannak marketing videóid az már fél siker, de látogatókat is kell szerezz ezekhez. Érdemes egyes videókat egy csoportokba rendezni és a gyűjtő oldalaknak találó címsorokat fogalmazni.
5 videó amit látnod kell, ha vadvízi evezésre készülsz!, vagy Pl: 5 videó amit látnod kell, ha céget akarsz alapítani!

14.) „X” ok amiért nem működik…

Az egyik legrosszabb érzés ha valamit nagy izgalommal várunk, nagy reményeket fűzünk valamihez és utána nem működik. Az emberek ilyenkor ezen problémáikra az Interneten keresnek megoldást, ezért az egyik legszerencsésebb dolog ilyen kulcsszavakkal optimalizálni a weboldal egyes részeit és természetesen ilyen címsorokkal megcímkézni ezen aloldalakat.
Pl: 3 ok amiért nem indul a diesel autód a hidegben., 5 ok amiért nem kapcsolódik a Tv –d az Internethez!

15.) „X” TIPP amivel gyors…

Az emberek többsége mindent gyorsan akar, azonnal, tegnapra… Ezért ha van pár jó tipped melyekkel gyorsan lehet megoldani az általad ismert problémákat akkor itt az ideje, hogy írj róla egy ütős BLOG bejegyzést, melyhez a fentiek alapján írsz címsort.
Pl: 5 TIPP amivel gyorsan leadhatsz 10kg –ot az egészséged megőrzésével!, vagy PL: 5 TIPP amivel gyorsan megduplázhatod a bevételeidet!

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

77 szavazat